Atentat la Nisa. Angela Merkel a calificat atacul drept o „crimă în masă”

Data publicării:
angela merkel GettyImages-501418382-4

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

„Noi toţi cei strânşi la summitul ASEM suntem uniţi în sentimentele noastre de stupoare faţă de (…) crima în masă de la Nisa”, a declarat cancelarul german Angela Merkel în marja summitului la care iau parte lideri europeni şi asiatic, în Mongolia, potrivit News.ro.

„Germania stă în lupta împotriva terorismului alături de Franţa, uniţi cu mulţi, mulţi alţii”, a adăugat ea.

„Sunt convinsă că, în pofida tuturor dificultăţilor, vom câştiga această luptă”, a subliniat Alina Merkel.

Anterior, liderii UE prezenţi la summitul ASEM (Asia-Europe Meeting) au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de la Nisa, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 84 de persoane, a anunţat Comisia Europeană.

Într-un comunicat publicat pe site-ul C.E., preşedintele Executivului European, Jean-Claude Juncker, s-a declarat foarte „afectat şi îndurerat de încercarea grea care a lovit frumosul oraş Nisa în această zi de sărbătoare naţională”.

„Aş vrea să îmi exprim solidaritatea faţă de victime, faţă de familiile lor şi faţă de toţi francezii aflaţi astăzi în doliu, în urma acestui act de teroare atât de laşă”, a adăugat oficialul.

El a dat asigurări că Franţa poate conta pe Comisia Europeană şi pe restul statelor membre UE în lupta împotriva terorismului, atât în interiorul, cât şi în afara blocului comunitar.

„Hotărârea noastră va fi la fel de fermă ca şi unitatea noastră”, a conchis Juncker.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că liderii europeni şi asiatici le-au adus un omagiu victimelor atacului.

„Toţi uniţi împotriva urei şi violenţei”, a scris el pe Twitter. „Este un paradox tragic faptul că victimele atacului de la Nisa sunt oameni care sărbătoreau libertatea, egalitatea, fraternitate”, a adăugat Tusk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri