Atentat la Nisa | Copil român rănit, identificat de rude în spital. Părinții, în continuare dispăruți

Data publicării:
Atac Terorist Franta head 2

ACTUALIZARE – MAE face noi precizări de presă referitoare la cetăţeni români răniţi în atacul de la Nisa: În ceea ce privește situația minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetățean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoțit rudele în cursul vizitei la spital și a discutat cu medicii curanți. De asemenea, la fața locului se află și ambasadorul României în Franța.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate.

Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă.

Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate.

Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

Corespondentul Digi24 Sebastian Perju relatează de la Nisa, de la spitalul unde se află internat copilul în vârstă de 7 ani:


ACTUALIZARE – PRECIZĂRI DE PRESĂ REFERITOARE LA ATACUL DE LA NISA

„În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa, Ministerul Afacerilor Externe informează că, din sesizările primite de la familii, trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor) care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost încă localizate. Autoritățile române, prin Ambasada României la Paris și a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. În cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul.

Pe baza solicitărilor transmise oficial de ambasada României la Paris cu sprijinul Consulatul General de la Marsilia pentru identificarea familiei de cetățeni români, conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită, care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se află și un minor care ar putea
fi minorul român căutat. În acest context, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Marsilia s-a deplasat de urgență la spital pentru efectuarea verificărilor asupra identității sale. Verificările sunt în curs.

Precizăm că pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetățenie română în afara celor două persoane rănite, menționate în comunicatele anterioare. Operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze continuă.

Ambasada României la Paris menține legătura permanentă cu Celula de Criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de interne francez.

Demersurile instituționale ale Celulei de Criză a MAE continuă în regim de permanență.”  

Citiți și:

Doi români au fost răniți în atacul din Franța

Atentat la Nisa. Cine sunt cei doi români răniţi în atac


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri