Atentat la Nisa. Reacția specialiștilor

Data publicării:
atentat nisa camion Twitter

Hari Bucur Marcu, expert în securitate: „O întâmplare deosebit de gravă şi de tristă, atât pentru faptul că este ziua Franţei, cât şi pentru faptul că e o lovitură dată unor oameni nevinovaţi care se aflau într-un loc în care nu-şi doreau, nu credeau că au să păţească ceva. Pare că este un act de oportunitate. Au găsit ocazia, au găsit camionul şi au acţionat.”

Andrei Ţărnea, director Aspen România: „Ziua Naţională a Franţei ce trebuia să fie o zi de bucurie şi de solidaritate se transformă într-o uriaşă tragedie. Ceea ce e evident din această tragedie e că nu e nevoie de lucruri foarte complicate sau de organizare complexă pentru a putea provoca tragedii uriaşe şi este exact calculul inegal al teroriştilor care operează într-o societate liberă şi deschisă.”

Miroslav Tașcu-Stavre, analist politică externă: „Dacă va fi vorba de un atac terorist, ceea ce e una din probabilităţi, vedem că se schimbă ceva în modul în care aceştia continuă să stârnească teroare. Din păcate, Franţa rămâne în continuare foarte vulnerabilă, ne aşteptam şi, de regulă, după atacuri de tipul acesta zona devine din ce în ce mai sigură, ori constatăm că nu suntem niciodată 100% siguri. Ei bine, teroriştii - dacă este vorba de ei, încearcă să lovească din nou o chestiune simbolică de Ziua Franţei.”

Citiți și: 

ATAC de ziua naţională a Franței: cel puțin 80 de morți. Starea de urgență va fi prelungită pentru încă trei luni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri