ATENTAT TERORIST LA PARIS. Cine este Hayat Boumeddiene, soția atacatorului de la Vincennes

Data publicării:
hayat-boumeddiene

Este înarmată şi periculoasă, acesta este avertismentul poliţiei în ceea ce o priveşte pe Hayat Boumeddiene, soţia celui care a ţinut ostatici 19 oameni într-un magazin evreiesc din Paris.

Jean-Marc Falcone, directorul general al Poliţiei Naţionale: O bănuim că l-a ajutat pe domnul Coulibaly în pregătirea actelor de terorism şi vrem să stabilim dacă a fost cu el acolo.

Presa franceză scrie că tânăra de 26 de ani a fost prezentă la luarea de ostatici din Vincennes, dar că le-a scăpat poliţiştilor printre degete. Ea s-ar fi aflat printre primii oameni care au ieşit din magazin, susţin jurnaliştii din Hexagon. Imaginile surprinse la scurt timp după asaltul de la magazin arată o femeie care aleargă în altă direcţie decât ceilalţi ostatici.

Procesul de radicalizare a lui Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, a început imediat după ce l-a întâlnit pe Amedy Coulibaly. De altfel, în mai multe rânduri, ea a fost interogată de poliţie în ceea ce priveşte activităţile soţului ei.

În pozele prezentate de presa străină, Hayat Boumeddiene apare drept o tânără ca oricare alta. Într-una din fotografii, ea este îmbrăcată într-un costum de baie, iar presa se întreabă ce anume a transformat-o într-o adeptă a islamului radical. Răspunsul vine tot din poze. Tânăra şi-a schimbat comportamentul în timpul relaţiei cu Amedy Coulibaly, lăsându-se probabil influenţată de comportamentul său radical. Se crede că Hayat Boumeddiene l-a ajutat pe partenerul său să pună la cale planul de evadare al unui islamist dintr-o închisoare din Franţa. Complotul a fost dejucat, iar Amedy Coulibaly a ajuns după gratii. Poliţia nu a putut însă să dovedească şi implicarea soţiei acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri