Atentate la Bruxelles. Feriți-vă de falsele informații de pe rețelele de socializare!

Data publicării:
HACKERI SITE POLITIE

©FOTO:Gulliver/GettyImages

„Nu participați la difuzarea de false informații”, imploră poliția națională franceză pe contul de Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Astfel, mai multe site-uri au distribuit un video care pretindea că acțiunea se întâmplă la stația de metrou Maelbeek din Bruxelles, dar, de fapt, imaginile de pe camera de supraveghere au fost în realitate filmate în timpul unui atentat petrecut la metroul din Minsk, în 2011.

Un alt filmuleț, prezentat ca fiind imagini suprinse de o cameră de supraveghere de pe aeroportul Zaventem și arătând momentul deflagrației, a devenit viral marți dimineață. De fapt, erau imagini care datau din 2011, suprinse pe aeroportul internațional Domodedovo din Moscova, când un atentat s-a soldat atunci cu 35 de morți și 180 de răniți. 

De asemenea, pe rețelele de socializare au circulat false informații despre un schimb de focuri în cartierul Sablon, din centrul istoric al Bruxelles-ului, informații care au fost ulterior dezmințite. 

Pe unele conturi Twitter au fost postate anunțuri că în diverse locuri din Bruxelles au fost plasate bombe, fiind menționate sediul Comisiei Europene sau Grand Place, a descoperit Le Monde. Ulterior, s-a dovedit că respectivele conturi aparțineau unor jihadiști, iar scopul era să semene panica în rândul populației. 

S-a spus apoi că frontiera dintre Franța și Belgia este închisă. Culmea e că informația a venit de la un oficial al companiei feroviare, după care Ministerul de Interne a făcut rectificarea: este doar foarte atent supravegheată și au loc controale, scrie francetvinfo.fr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri