Atentate teroriste la Bruxelles | Devine România atractivă pentru românii din străinătate?

Data publicării:
politie armata belgia bruxelles 1GettyImages-498445538-2

„Se auzeau multe sirene. Bruxelles-ul era bulversat, era terorizat. Nu ne-a venit să credem pentru că eram sub euforia faptului de a-l fi prins pe Salah Abdeslam acum două zile şi toată lumea credea că problemele se vor rezolva, dar iată că nu a fost aşa.

Suntem nedumeriţi de ce se întâmplă, suntem indignaţi că cetăţeanul nu e protejat cum trebuie.

Este un lucru teribil şi considerăm că de azi Bruxelles-ul va trăi cu o teamă teribilă. Oamenii nu vor mai fi aceeaşi. Îl vom suspecta pe cel de lângă noi. Încercăm şi nu vrem să trăim sub teroare.

Vom fi mai atenţi, problema e că democraţia va suferi pentru că probabil se vor asculta mai mult anumite discuţii pe reţele de socializare”, a declarat Carmen Hopârtean, directorul casei de Cultură Belgo-Române, stabilită în Bruxelles din 1991.

Aceasta a afirmat că dimineaţă şi-a pus problema de a se muta din centru, din motive de securitate.

Întrebată dacă în contextul actual de securitate devine România mai atractivă pentru românii din străinătate, Carmen Hopârtean a răspuns: „Nu ştiu dacă Bruxelles va fi părăsit, pentru că e capitală europeană. Sunt tinerii care doresc o carieră, dar România devine mai atractivă şi România a fost mereu atractivă, dar să fim noi creativi s-o facem atractivă”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri