Atentatul de la Nisa, pe prima pagină a presei străine

Data publicării:
ny time nisa

"Oroare, din nou", titrează sumbru Le Figaro pe prima pagină, peste o poză cu camionul ciuruit de gloanţe şi înconjurat de forţele de ordine.

Le Parisien are prima pagină a ediţiei de astăzi pe fond negru. "14 iulie. Oroare la Nisa", este titlul ales de jurnalişti.

Prima pagină a publicaţiei locale "Nice Matin" este dominată de o poză cu victimele atacului, întinse pe carosabil, alături de camionul ucigaş. Titlul este sugestiv pentru cele întâmplate: "Carnaj la Nisa".

 

"14 iulie mortal la Nisa", titrează cotidianul "La Voix du Nord". De asemenea, pe prima pagină este tot o fotografie cu vehiculul distrus de gloanţele forţelor de ordine.

Aceeaşi imagine este folosită şi pe prima pagină a "The Daily Telegraph". Jurnaliştii britanici spun că peste 1000 de oameni erau pe promenada din Nisa în momentul în care camionul a intrat în mulţime.

The New York Times scrie că poliţia l-a ucis pe şoferul care a atacat oamenii prezenţi la ceremoniile de Ziua Naţională a Franţei, pe care o consideră cea mai importantă sărbătoare a ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri