Atentatul din Suedia | Suspectul uzbec urma să fie expulzat

Data publicării:
atacator_suedia

Apar informaţii noi în cazul atentatului de vineri de la Stockholm, Suedia. Atacatorul, un imigrant de 39 de ani din Uzbekistan, făcuse cerere de azil, dar solicitarea i-a fost respinsă şi urma să fie expulzat.

atacator_suedia

Poliţia nu a putut să-l găsească pentru a-l deporta, deoarece nu se afla la adresa pe care le-a dat-o autorităţilor. „Ştim că simpatiza organizaţii extremiste”, a spus un oficial al Poliţiei naţionale suedeze.

Autorităţile au făcut publică duminică și naţionalitatea celor care şi-au pierdut viaţa în atac - un britanic, un belgian şi doi suedezi, printre care o fată de doar 15 ani care se întorcea de la şcoală.

Alte 15 persoane au fost rănite, printre care şi o româncă, în atacul terorist din centrul oraşului.

Autorul a furat un camion şi a intrat cu el în oamenii care se aflau pe o arteră comercială.

O a doua persoană reținută în legătură cu atentatul de la Stockholm a fost plasată în arest, duminică, acuzația fiind de ”infracţiuni împotriva naţiunii”. De asemenea, autoritățile continuă să reţină alte patru persoane, relatează News.ro.

Poliţia din Stockholm a interogat în cadrul anchetei, până în prezent, peste 500 de persoane, a declarat Jan Evenssen, oficial din cadrul poliţiei capitalei.

Potrivit presei suedeze, poliţia a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică descinderi şi a reţinut alte persoane în cadrul anchetei cu privire la cel mai sângeros atac comis la Stockholm în ultima perioadă. Serviciile suedeze de securitate SAPO au anunţat duminică faptul că se află în căutarea „oricărui complice sau reţele implicate în atac”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri