Autorităţile belgiene l-au identificat pe autorul atentatului eşuat de la Bruxelles

Data publicării:
atentat
Foto: Twitter

Autorităţile belgiene au identificat autorul atentatului eşuat de marţi, de la Bruxelles, dar nu îi vor face, deocamdată, public numele, a declarat ministrul de Interne Jan Jambon, citat de News.ro.

atentat
Foto: Twitter

El a precizat o bombă mai puternică nu a sărit în aer.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru VRT că bărbatul ar fi avut o bombă cu cuie asupra sa, însă nu a reuşit să o detoneze complet.

Experţi în securitate au explicat că incidentul de marţi este similar cu atacurile de tip „lup singuratic” comise de persoane cu acces limitat la arme şi pregătire.

Astfel de acte izolate vor continua la Bruxeles, Paris şi în alte părţi. Este inevitabil”, a subliniat consultantul pe probleme de securitate Claude Moniquet, fost agent francez.

În condiţiile în care Statul Islamic este supus la presiuni în Siria, atacurile din Europa s-ar putea intensifica, deşi multe dintre ele vor fi comise de „amatori” şi nu vor face prea mult rău.

El a comparat incidentul de marţi cu cel de luni, de pe Champs-Elysees, din Paris, unde un bărbat a intrat cu maşina sa, plină cu explozibili şi arme, într-un convoi al poliţiei franceze. Atacatorul a fost ucis şi nimeni altcineva nu a fost rănit. 

Un bărbat a fost „anihilat” marți seară în gara centrală din Bruxelles. Asupra lui s-ar fi găsit o centură cu explozibili. Bărbatul a fost împușcat de polițiști și a fost rănit grav. Din primele informații, el s-ar fi detonat în același timp și ar fi avut loc o „mică explozie”. Dintr-o fotografie postată de unul dintre călători pe Twitter se observă o flacără.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri