Avalanșă în Italia. Imagini din hotelul acoperit de zăpadă

Data actualizării: Data publicării:
interior1

Incertitudine sfâşietoare în Italia, după avalanşa care a îngropat complet un hotel cu patru etaje din Pescara. Patru morţi şi 25 de dispăruţi este ultimul bilanţ publicat de presa locală. Încă nicio veste despre românca şi cei doi copii ai săi care s-ar fi aflat în complexul turistic în momentul dezastrului natural. Singurii doi supravieţuitori, recuperaţi la primele ore ale dimineţii, au fost duşi la spital şi sunt acum în afara oricărui pericol.

Soţul româncei e unul dintre cei doi oameni găsiţi în viaţă după avalanşă. A povestit presei că ieşise în parcare, să ia ceva din maşină, când zăpada de pe creste s-a prăbuşit pe versant şi a acoperit complexul turistic. Imediat, a încercat să-şi sune familia, dar nu i-a răspuns nimeni. Izolat în mijlocul zăpezilor, omul a pus din nou mâna pe telefon şi a cerut ajutorul unui amic. Acesta a povestit convorbirea.

La 5:30, primesc un telefon de la prietenul meu prin WhatsApp. Era acolo în vacanţă cu soţia şi cei doi copii, unul de şase, celălalt de opt ani. Mă sună şi îmi spune: Ajutor, profesore, aici a lovit o avalanşă, hotelul nu mai există! E îngropat în zăpadă! Noi suntem afară, suntem doi, dar fugiţi şi chemaţi ajutoare, chemaţi pe oricine!”, povestește martorul.

Al doilea supravieţuitor a fost găsit într-o anexă a complexului hotelier.

Nenorocirea a lovit în timpul nopţii. Izolat în munţi, hotelul Rigopiano a fost îngropat în zăpadă. Din clădirea cu patru etaje se mai vede doar acoperişul.

Pentru a ajunge la hotel, salvatorii au săpat o reţea de tuneluri, iar în clădire au intrat pe un geam de la ultimul etaj.

Înauntru totul este distrus. Zăpada a năvălit din toate direcţiile în camere şi s-a revărsat pe holuri. Autorităţile nu cred că cineva ar fi putut supravieţui aici dezastrului. Rudele turiştilor şi angajaţilor din hotel s-au adunat în localitatea Firandola, în aşteptarea veştilor. Unii, sfâşiaţi de durere, au povestit că în timpul nopţii au primit mesaje în care le cereau ajutorul. Apoi, tăcere.

„Sperăm că încearcă să îi scoată din hotel şi să-i ducă la vreun spital. Sau aşa cred. Nu ştim nimic concret, este imposibil să ajungem acolo”, spune unul dintre ei.

Traseul plin de serpentine care duce la hotel e complet acoperit de zăpadă. Un convoi de utilaje a plecat în zori spre complex, dar la căderea întunericului, încă nu ajunseseră toate echipele. Avalanşa s-a produs în regiunea Abruzzo, unde miercuri au fost patru cutremure, toate cu magnitudinea mai mare de 5. Mişcările telurice s-au produs la mică adâncime, iar undele de şoc au dislocat zăpada depusă pe creste, după zile întregi de ninsori abundente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri