Avarie la o centrală nucleară din Ucraina. Institutul francez de monitorizare nu a detectat radioactivitate peste măsură

Data publicării:
zasc

„Ştiu că un accident a avut loc la centrala nucleară din Zaporojie. Vreau să ştiu când va fi remediată situaţia şi ce măsuri vor fi luate pentru ca alimentarea cu energie electrică să revină la normal pe întreg teritoriul Ucrainei”, a spus Arseni Iațeniuk, premierul Ucrainei.

Ministrul ucrainean al Energiei dă asigurări că nu există nicio ameninţare la adresa siguranţei populaţiei şi exclude orice pericol ca materii radioactive să ajungă în atmosferă.

Autorităţile ucrainene nu precizează însă ce anume s-a întâmplat şi care este cauza avariei, dar promit că, până vineri, situaţia va reveni la normal. De altfel, administratorii centralei spun că pagubele au fost minore, iar reactorul la care a intervenit avaria nu a fost afectat.

Institutul francez pentru Securitate Nucleară anunţă că nu a detectat un nivel neobişnuit de radioactivitate în Ucraina. Centrala nucleară din Zaporojie are 6 reactoare şi generează 21% din toată energia electrică produsă în Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri