Avertisment MAE. Vreme rea în Balcani și în Italia

Data publicării:
zapada drum bosnia

Vântul a bătut foarte puternic în aproape toată Italia, în special în regiunile centrale şi sudice. Sute de copaci au fost smulşi din rădăcini, iar circulaţia a fost blocată pe mai multe şosele. Într-o staţiune montană, peste 200 de turişti au rămas blocaţi în telecabine după ce rafalele puternice de vânt au blocat funcţionarea acestora.

Croaţia. O situaţie dificilă s-a înregistrat şi în Croaţia, în special în oraşele porturi de la Marea Adriatică. Ploaia şi vijelia foarte puternică au distrus mai multe acoperişuri şi faţadele unor blocuri. Mai multe locuinţe au fost inundate în urma ploilor torenţiale. Circulaţia pe mai multe şosele a fost blocată din cauza fenomenelor meteorologice extreme. Pe de altă parte, în regiunile muntoase a nins abundent şi pe şosele s-a circulat cu dificultate. Ministerul român de Externe avertizează că prognozele meteorologice din Croaţia anunţă înrăutăţirea condiţiilor atmosferice până sâmbătă, inclusiv.

Bosnia şi Herţegovina. De asemenea, românii care se deplasează prin Bosnia sunt avertizaţi cu privire la ninsorile puternice din centrul acestei ţări. În unele zone s-a emis deja cod portocaliu de ninsori, în special în apropierea capitalei Sarajevo, unde stratul de zăpadă va ajunge la 20 de centimetri.

Oficialii de la Bucureşti îi atenţionează şi pe cei care se deplasează pe teritoriul Sloveniei cu privire la codul portocaliu de vânt din sud-vestul acestei ţări, din apropierea frontierelor cu Italia şi Croaţia.

Şi în Muntenegru sunt condiţii nefavorabile de călătorie, din cauza ploilor torenţiale din sudul ţării şi a căderilor de zăpadă din nord.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri