Avertismentul unui ministru german pentru Turcia

Data publicării:
Thomas de Maiziere getty
Foto: Guliver / GettyImages

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a avertizat că există „limite clare”, dacă miniştrii turci vor să participe la evenimente de campanie în rândul imigranţilor din Germania – un ton mai dur decât a adoptat Berlinul în trecut, în condiţiile în care tensiunile dintre Ankara şi UE iau amploare, relatează Reuters, citat de News.ro.

Thomas de Maiziere getty
Foto: Guliver / GettyImages

Thomas de Maiziere a declarat pentru postul ARD că nu susţine ideea ca miniştrii turci să ia parte la mitinguri electorale în Germania.

„Trebuie să analizezi cu atenţie dacă se impune o interdicţie de intrare. Dar există limite – limite clare – de exemplu Codul Penal: avem prevederi în Codul nostru Penal”, a spus de Maiziere.

„Oricine insultă Germania sau ordinea sa constituţională şi o batjocoreşte riscă să fie pus sub acuzare. Cel puţin aceasta ar fi o limită”, a adăugat el.

Sâmbătă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a descris Olanda drept o „rămăşiţă a nazismului, fascişti”, după ce Guvernul olandez nu i-a permit ministrului de Externe turc să aterizeze la Rotterdam.

Berlinul a cerut Turciei să nu mai facă nicio comparaţie cu nazismul, dar nu a pledat pentru interzicerea vizitelor miniştrilor pentru a face campanie înainte de referendumul de luna viitoare.

Autorităţile locale din mai multe oraşe au anulat săptămâna trecută o serie de evenimente din motive de securitate, însă ministrul de Externe a rostit un discurs la Hamburg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri