Barack Obama avertizează: Rusia va plăti pentru acţiunile din Ucraina

Data publicării:
putin cu obama pa - 6005188-AFP Mediafax Foto-ERIC FEFERBERG

La Haga începe, astăzi, Summit-ul dedicat Securităţii Nucleare. La eveniment participă 50 de şefi de stat şi de guvern, între care preşedintele american Barack Obama, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele chinez Xi Jinping, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Summitul este dedicat prevenirii terorismului nuclear.

De pe ordinea de zi nu vor lipsi însă discuţiile despre situaţia din Ucraina, după ce săptămâna trecută Rusia a încheiat procedurile pentru anexarea Peninsulei Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.

România este reprezentată la reuniune de preşedintele Traian Băsescu.

Situaţia din Ucraina devine tot mai tensionată de la o zi la alta. Potrivit autorităţilor de la Kiev, ruşii au preluat controlul unei noi baze ucrainene aflate în Crimeea. Totul după ce, în ultimele trei zile forţe ruse şi proruse au ocupat, fără confruntări armate, mai multe baze ucrainene din peninsulă şi au preluat controlul asupra mai multor nave aparţinând flotei ucrainene. În acest context,

Comandantul trupelor NATO din Europa a avertizat că invadarea Ucrainei de catre armata rusă devine tot mai probabilă. El a tras un semnal de alarmă în privinţa numărului tot mai mare de militari ai Moscovei, detaşaţi la graniţa cu această ţară.

La randul lor, politicienii de peste ocean vorbesc şi ei despre un posibil conflict armat. Senatorul american John McCain crede că Vladimir Putin nu se va mulţumi cu Crimeea şi ca va continua procesul de anexare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri