Belgia face noi razii, de teama unui atentat terorist

Data publicării:
Brussels On High Alerts As Terror Threat Closes The Belgian Capital
Foto: Gulliver/GettyImages

Autoritățile belgiene caută „mai mulţi suspecţi de terorism”, la o zi după o razie la Bruxelles şi în nordul Franţei. Există temerea că aceste persoane ar putea să comită un atentat în perioada imediat următoare, a anunţat joi Parchetul federal.

Brussels On High Alerts As Terror Threat Closes The Belgian Capital
Foto: Gulliver/GettyImages

„Căutăm în continuare diverşi suspecţi de terorism. Ne temem că se simt încolţiţi în urma percheziţiilor. Ne temem, aşadar, de aceeaşi reacţie ca pe 22 martie”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal, Eric Van der Sypt, potrivit News.ro.

Este vorba despre atentatul din 22 martie 2016, atunci când kamikaze au comis un dublu atentat la Bruxelles, soldat cu 32 de morţi, după ce poliţia a descoperit una dintre ascunzătorile acestora.

Doi fraţi radicalizaţi, suspectaţi că pregătau un atentat cu ajutorul unui arsenal important - puşti de tip Kalaşnikov şi detonatoare - au fost inculpaţi miercuri seara la Bruxelles din cauza „participării la o grupare teroristă”.

Patru persoane au fost arestate miercuri la Bruxelles, iar alta la periferia oraşului Lille, în cadrul unei operaţiuni antiteroriste comune a autorităţilor franceze şi belgiene, au anunţat autorităţile din cele două ţări.

Poliţia belgiană a efectuat şase percheziţii în cursul nopţii, în comuna Anderlecht, una dintre cele 19 din regiunea capitalei Bruxelles, şi a reţinut patru persoane.

„Mai multe arme au fost găsite într-una dintre aceste percheziţii”, a anunţat miercuri Parchetul federal belgian într-un comunicat.

Potrivit RTBF, puşti de tip Kalaşnikov, muniţie şi veste antoglonţ au fost confiscate.

Anderlecht se află în apropiere de Molenbeek, de unde sunt originari mai mulţi membri ai comandoului care a ucis 130 de persoane în atentatele de la Paris pe 13 noiembrie 2015.

Însă autorităţile belgiene au precizat că „acest dosar este total distinct de dosarele cu privire la atentatele de la Paris de la 13 noiembrie 2015, de la Bruxelles/Zaventem din 22 martie 2016 şi de la Gara Centrală din Bruxelles de pe 21 iunie 2017”.

În paralel, un bărbat a fost arestat la periferia oraşului Lille, în urma intervenţiei DGSI, potrivit unei surse judiciare.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri