Bombardiere ruse au pus în pericol un avion de linie islandez

Data publicării:
tu 160 bun

Presa islandeză a acuzat că bombardiere ruse au pus în pericol, joi, un avion islandez de linie cu pasageri la bord, însă Guvernul rus a dezminţit că avioane militare ruse care participau la o misiune de patrulare la Marea Norvegiei au reprezentat vreun pericol de securitate, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

tu 160 bun

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konalenkov, a dezminţit informaţii de presă din Islanda potrivit cărora bombardiere care zburau cu transponderele închise s-au apropiat periculos de mult de un zbor islandez de pasageri.

Transponderele emit semnale care permit identificarea aeronavei.

Konaşenkov a declarat că bombardierele, de tip Tu-160, au zburat la o distanţă sigură de avioane de pasageri şi că transponderele erau pornite.

El a adăugat că bombardierele au fost escorate de avioane de vânătoare NATO.

Generalul a apreciat că aceste acuzaţii fac parte dintr-un efort de „incitare la rusofobie în Europa”.

În contextul în care relaţiile dintre Occident şi Rusia se află la cel mai scăzut nivel de la Răszboiul Rece încoace, după ce Moscova a invadat şi anexat Peninsula ucraineană Crimeea în primăvara lui 2014, Statele Unite şi aliaţii lor din Alianţa Nord-Atlantică au acuzat în mai multe rânduri că avioane ruse de război au pus în pericol securitatea aeriană.

Moscova a respins aceste acuzaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri