Boris Johnson, și pro, și anti-Brexit

Data actualizării: Data publicării:
The Foreign Secretary Meets With The Syrian High Negotiations Committee
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 07: Britain's Foreign Secretary Boris Johnson makes a statement to the media at The Foreign Office following a meeting with the Syrian High Negotiations Committee on September 7, 2016 in London, England. The situation in Syria is currently at a critical stage with Turkish and US forces preparing to take on the so-called Islamic State in the city of Raqqa. (Photo by Leon Neal - WPA Pool/Getty Images)

Ministrul britanic de Externe este în centrul unei noi polemici. Un editorial semnat de el prin care se declară împotriva ieşirii ţării lui din Uniunea Europeană a fost publicat azi într-un săptămânal conservator. Paradoxal, materialul a fost scris în luna februarie cu doar câteva zile înainte ca Boris Johnson să devină oficial reprezentantul campaniei pro-Brexit. Întrebat cum se face că în scris a pledat pentru rămânerea în UE şi public a fost împotrivă, oficialul a explicat că în momentul redactării editorialului era încă indecis.

Boris Johnson, ministrul britanic al Afacerilor Externe: „Am scris un articol foarte lung care se încheia cu un argument puternic pentru ieşirea din UE. Şi mi-am spus că trebuie să încerc să mă conving şi de alternativă. Şi aşa a ieşit un articol aproape satiric cu argumente în cealaltă direcţie şi care, în mod misterios, a ajuns astăzi în presă. Eu cred că oamenii au luat decizia corectă şi au votat substanţial pentru părăsirea Uniunii Europene. Şi aşa vom face”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri