Brexit. Dispar din magazine mărfuri de import

Data actualizării: Data publicării:
tesco

Importurile preferate ale englezilor dispar de pe rafturile magazinelor. Îngheţata Ben & Jerry's, borcanele de Marmite şi maioneza Hellmann's au fost scoase deja din magazinul online al Tesco, iar stocurile altor produse faimoase în Anglia sunt pe terminate.

Lanţul de supermarketuri nu se mai înţelege la preţ cu furnizorii de la Unilever. Aceştia vor să urce tarifele pentru a acoperi pierderile de pe urma devalorizării lirei. De la referendum şi până astăzi lira sterlină a căzut 16 procente în faţa monedei euro, iar potrivit presei britanice, Unilever forţează o scumpire în medie de 10% la toate produsele sale, în ideea că vin din străinătate, iar lirele primite pe ele valorează acum mai puţin în dolari sau euro. Ba chiar, spun jurnaliștii, Unilever poartă aceleaşi negocieri şi cu celelelate lanţuri mari de supermarketuri.

Într-un mediu în care magazinele low-cost precum Lidl şi Aldi au afectat puternic profitabilitatea mai-marilor din retail, rezistenţa acestora la scumpiri este uriaşă. Apar deja critici cum că Unilever s-ar folosi de Brexit drept pretext pentru scumpiri, fiindcă nu toate produsele sale vin din străinătate, iar unele sunt fabricate în Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri