Brexit | Germania propune taxarea Marii Britanii pentru accesul la piața unică europeană

Data publicării:
Consumers Feel The Pinch With Christmas Around The Corner
Foto: Gulliver/GettyImages

Oficiali ai guvernului german au propus ca Marea Britanie să aibă acces la piața unică a Uniunii Europene după Brexit doar în schimbul unei taxe, a relatat sâmbătă revista Focus, citând un raport al Ministerului de Finanțe, scrie Agerpres, care preia o știre a agenției Reuters.

Consumers Feel The Pinch With Christmas Around The Corner
Foto: Gulliver/GettyImages

Raportul de 35 de pagini privind costurile potențiale ale Brexit-ului pentru Germania menționează că ieșirea Marii Britanii din UE riscă să aibă "consecințe grave", în special asupra "economiei reale".

Oficialii ministerului au calculat că Berlinul va trebui să plătească o sumă suplimentară de 4,5 miliarde de euro pe an la bugetul UE ca urmare a ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Pentru a reduce aceste costuri, oficialii s-au gândit la ideea de a taxa Marea Britanie pentru accesul la piața unică.

"O astfel de contribuție financiară viitoare ar trebui folosită pentru a diminua consecințele financiare ale Brexit-ului (reducerea cheltuielilor UE sau creșterea plăților altor state membre)", potrivit oficialilor citați de Focus.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe a refuzat să comenteze informațiile din revista Focus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri