Brexit | Mitinguri pentru rămânerea în Europa

Data publicării:
brexit miting pro europa

Câteva mii de oameni încearcă să întoarcă soarta Marii Britanii. Au ieşit în stradă la Londra, Birmingham şi Oxford cu speranţa că vor putea convinge Guvernul să blocheze ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Marşul pentru Europa a strâns două mii de oameni la Londra. Aceştia au pornit pe străzile capitalei britanice din Hyde Park şi s-au oprit în faţa Parlamentului. "Opriţi Brexitul" şi "Avem nevoie de UE" au scandat participanţii la manifestaţie.

„Dacă ne resemnăm şi lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine, atunci, cu siguranţă, ne vor scoate din UE în cele mai proaste condiţii. Dar dacă trimitem un mesaj clar prin care spunem că vrem să rămânem, atunci să sperăm că vom putea rămâne”, spune unul dintre participanţi.

Fabien Riggall, organizatorul marşului: „Sperăm că acest marş va demonstra că există, în rândul populaţiei, oameni preocupaţi intens de viitorul nostru în Europa. Sperăm că vom convinge şi alţi oameni să se implice, să acţioneze şi să se organizeze.”

Cu aceleaşi revendicări au ieşit în stradă şi locuitorii din Birmingham şi Oxford. La începutul săptămânii viitoare, Parlamentul britanic se întruneşte pentru a dezbate o petiţie anti-Brexit. Lansată online, aceasta a strâns peste patru milioane de semnături în favoarea organizării unui al doilea referendum. Dar speranţele proeuropenilor au fost zdrobite încă înaintea discuţiilor din Legislativ. Premierul Theresa May a spus cât se poate de clar, pe 1 septembrie, că nu există nicio cale pentru a ocoli Brexitul.

Theresa May, premierul Marii Britanii: „Trebuie să fim în continuare clari: Brexit înseamnă Brexit şi vom face un succes din asta. Asta va însemna că nu va exista un al doilea referendum sau o încercare de a rămâne în Uniunea Europeană printr-o înţelegere secretă.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri