Brexit | Parlamentul European cere Marii Britanii, printr-o rezoluție, să activeze imediat articolul 50

Data publicării:
hemiciclu parlamentul european - European Union 2014 - European Parliament

ACTUALIZARE. Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care îi cere Marii Britanii să activeze imediat articolul 50, privind retragerea din Uniunea Europeană. Rezoluţia a fost adoptată cu 395 de voturi pentru şi 200 împotrivă. Europarlamentarii au arătat că voinţa exprimată de poporul britanic trebuie respectată în întregime. 


ACTUALIZARE. Premierul Marii Britanii, David Cameron, a ajuns la Bruxelles. El a fost primit de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Este prima vizită la instituţiile europene după ce britanicii au stabilit prin vot să iasă din Uniunea Europeană. Misiunea lui nu este una uşoară. Liderii europeni aşteaptă explicaţii de la David Cameron în ceea ce priveşte momentul în care Marea Britanie va activa aricolul 50 privind ieşirea din Uniune. Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker a fost categoric - politicienii de la Londra trebuie să respecte voinţa cetăţenilor şi să nu mai ţină toată Europa în incertitudine. Mai mult, Jean Claude Juncker a fost categoric: le-a interzis comisarilor europeni să aibă orice fel de discuţii cu repezentanţii Marii Britanii.


„Demisia lordului Hill este şi un semnal că procedura părăsirii Uniunii Europene de către Regatul Unit a fost începută deja. Regretăm profund această decizie în urma căreia Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. Este o decizie a poporului britanic care afectează în acelaşi timp toate popoarele europene”, a spus Martin Schulz.

Un lucru este clar, dragi colegi, valoarea şi importanţa Regatului Unit în politica externă a Uniunii Europene în securitatea continentului european este extraordinară, însă voinţa exprimată de poporul britanic trebuie să fie respectată”, a adăugat el. 

Corespondență de trimisul special Digi24 la Bruxelles, Alice Iacobescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri