Brexit | Zeci de mii de londonezi cer ca Londra să devină independentă și să rămână în UE

Data publicării:
londra2-1

 

Peste 40.000 de persoane au semnat această petiție pe site-ul change.org, în care îi cer primarului Londrei, Sadiq Khan, să „declare Londra independentă față de Regatul Unit și să-și înainteze candidatura pentru a adera la UE”.

În timp ce Marea Britanie a votat în proporție de 52% pentru ieșirea din UE, 60% dintre londonezi au votat pentru a rămâne.

„Londra este un oraș internațional și noi vrem să rămânem în inima Europei. Admitem, suntem în dezacord cu restul țării. Atunci, în loc să votăm pasiv și agresiv unii împotriva altora la fiecare alegeri, să ne oficializăm divorțul și să ne mutăm cu prietenii noștri pe continent", se mai spune în textul petiției.

Sadiq Khan a publicat el însuși un comunicat în care cere ca Londra să fie asociată negocierilor pentru ieșirea din UE. „Este crucial ca Londra să aibă un cuvânt de spus în timpul acestor renegocieri, la fel ca Scoția și Irlanda de Nord”, două regiuni care au votat de asemenea pentru a rămâne în UE. "Este crucial ca noi să rămânem membru al pieței unice", a subliniat el.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri