Britanicii vor să angajeze 1.000 de spioni

Data publicării:
Salem Chalabi Portrait
BAGHDAD, IRAQ - JUNE 14: Salem Chalabi, the tribunal administrator in charge of supervising the trial of Saddam Hussein, is photographed June 14, 2004 in Baghdad, Iraq. For security reasons, Chalabi requested that his face not be shown in a recognizable way, due to the ongoing threat of assassinations against high-profile politicians. Chalabi has already received a number of death threats as a result of his involvement in the trial. (Photo by Brent Stirton/Getty Images)

Pentru a ţine pasul cu tehnologia, Marea Britanie se pregăteşte să angajeze o mie de spioni. Mi6, serviciul de informaţii externe, vrea să-şi crească personalul cu 40% până în 2020, arată BBC, ceea ce ar însemna că va trece prin cea mai mare expansiune de la Războiul Rece încoace.

Alţi aproape o mie de agenţi vor merge către celelalte structuri de informaţii ale ţării, totul pentru a răspunde aşa-numitei revoluţii informaţionale.

Mi6 se teme că operaţiunile sale pot fi compromise de terorişti sau de spionii altei ţări cu ajutorul internetului. De pildă, agenţii sub acoperire pot fi deconspiraţi cu ajutorul tehnologiilor de recunoaştere facială. Imaginile cu spioni aflaţi în misiune pot duce către imaginile mai vechi ale acestora, înainte de intrarea în serviciile secrete, ceea ce scoate la lumină identitatea reală a acestora.

Provocările internetului sunt în vârful agendei tuturor serviciilor mari din lume, mai ales după ce propaganda online a ISIS a demonstrat că guvernele au rămas în urma vremurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri