Bulgaria: Autoritățile închid benzinăriile care vând combustibil de calitate scăzută

Data publicării:
coada bulgaria

 

Inspecțiile vin după ce joi Comisia pentru Protecția Concurenței din Bulgaria (CPC) a lansat o procedură pentru a stabili infracțiunile legate de abuzul de poziție dominantă și înțelegeri de cartel pe piața vânzării de combustibil și a acceptat o analiză sectorială a mediului concurențial și comercializarea combustibililor pe piața bulgară.

Studiul arată că există o asemănare sigură în politica de stabilire a prețurilor pe piața de retail aplicată de companiile Shell Bulgaria RAD, Rompetrol Bulgaria EAD, Eco Bulgaria OOD, OMV Bulgaria OOD, Petrol AD, NIS Petrol EOOD și Lukoil Bulgaria EOOD.

Studiul scoate în evidență prețurile ridicate la comercializarea combustibililor, lipsa unei reacții adecvate la declinul prețului țițeiului pe plan global și a prețurilor de producție, care ar fi putut avea ca rezultat practici anticoncurențiale sub forma unor înțelegeri de cartel.

Benzinării din Sofia, Varna, Burgas, Pleven și Harmanli au fost închise pentru că vindeau combustibil de calitate scăzută. Inspectorii au descoperit dispozitive folosite pentru manipularea datelor trimise de companiile petroliere către Agenția Națională a Veniturilor din Bulgaria (NAP).

Inspecțiile s-au desfășurat în Sofia și în alte 15 centre regionale: Pernik, Varna, Burgas, Plovdiv, Ruse, Pleven, Vratsa, Montana, Stara Zagora, Gabrovo, Sliven, Dobrich, Razgrad, Pazardzhik și Haskovo.

Rompetrol și Lukoil au o prezență importantă pe piața din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri