Bulgaria | Explozii după deraierea unui tren încărcat cu propan: 7 morți, 29 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
hitrino

A crescut numărul victimelor din Bulgaria, după explozia unui tren încărcat cu propan şi gaz petrolier lichefiat. Şapte oameni au murit în deflagraţia care s-a produs într-o localitate din nord-estul ţării. Alți 29 au fost răniți, potrivit celui mai recent bilanț din presa bulgară. S-a întâmplat la primele ore ale dimineţii, când două dintre cele 26 de vagoane-cisternă ale unui marfar au deraiat la intrarea în gară. Au explodat şi au făcut una cu pământul clădirile din apropiere, iar localnicii au fost evacuaţi de teama unor noi explozii.

Un sunet asurzitor i-a trezit din somn pe locuitorii din Hitrino undeva după ora cinci dimineaţa. Gara, aflată în inima satului, se transformase într-un infern. Un tren de marfă care transporta substanţe puternic inflamabile a deraiat, iar mai multe vagoane au explodat.

„Explozia a fost atât de puternică încât toată casa s-a zguduit. Dar alte case, cele mai aproape de gară, au fost complet distruse, au ars cu totul”, spune un localnic.

Substanţele inflamabile au fost împrăştiate de suflul exploziei. Orice au atins a luat foc.

Jurnaliştii bulgari scriu că cel puţin 20 de case au ars din temelii, la fel şi o clădire administrativă şi anexe ale gării, iar jumătate dintre imobilele din localitatea cu 800 de oameni nu mai au geamuri. De altfel, autorităţile au evacuat o parte din populaţia aflată în apropierea zonei afectate de teamă că oamenii s-ar putea intoxica cu fumul degajat.

„Explozia a fost uriaşă, resturile s-au împrăştiat peste tot. Eu am reuşit să fug, dar am simţit suflul exploziei, a fost foarte puternic”, spune un localnic.

Trenul transporta 20 de cisterne cu gaz petrolier lichefiat şi trei cu propan, în total o cantitate 200 de tone, şi se îndrepta spre oraşul Ruse de la graniţa cu România.


 

Actualizare. Potrivit jurnaliștilor bulgari, focul este în acest moment sub control, dar nu a fost stins în totalitate.

La fața locului au ajuns 150 de pompieri din patru orașe, iar două elicoptere și un avion Spartan sunt pregătite să-i transporte pe răniți la spitalele din Varna și Sofia.

Deflagraţia a distrus cel puţin 20 de clădiri, printre care sediul Primăriei şi mai multe locuinţe.

Din cauza exploziei, mai multe clădiri aflate în apropiere, printre care se numără și primăria, s-au prăbușit.

Premierul Bulgariei a ajuns la locul exploziei.

Drumurile au fost închise, iar autoritățile iau în calcul evacuarea orașului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri