Calais, Franța | Ciocniri violente între migranți și poliție

Data publicării:
Destruction Of Calais Jungle Camp Continues

Poliţiştii francezi au intervenit sâmbătă cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene împotriva migranţilor şi a protestatarilor adunaţi în faţa aşa-numitei ”Jungle” din Calais, în ciuda unei interdicţii impuse de către autorităţile locale în tabăra de migranţi improvizată, transmite Reuters, citată de News.ro.

Destruction Of Calais Jungle Camp Continues

Circa 200 de migranţi şi 50 de protestatari s-au adunat sub un pod din apropierea taberei improvizate, pentru a protesta faţă de condiţiile de viaţă din „Jungla” pe care preşedintele Francois Hollande o doreşte distrusă până la finele acestui an, în pregătirea alegerilor prezidenţiale din primăvara anului viitor.

Ciocniri violente au izbucnit între poliţişti şi migranţi, în timp ce îi împingeau pe aceştia din urmă înapoi în interiorul taberei. De asemenea, activiştii au aruncat cu pietre spre forţele de securitate.

Circa 150 de protestatari au fost blocaţi de către forţele de ordine, după ce au plecat sâmbătă dimineaţă la bordul a trei autocare din metropola Paris spre Calais. Intervenţia autorităţilor a avut loc cu doar 48 de kilometri înainte de intrarea în port.

Mii de migranţi rămân blocaţi de mai bine de doi ani în tabăra de migranţi de la Calais şi încearcă în fiecare noapte să se ascundă în tiruri pentru a ajunge în mod ilegal în Marea Britanie.

Prezenţa migranţilor a ridicat tensiuni între noii locatari şi localnicii din regiune şi a dus la desfăşurarea permanentă a unei unităţi poliţieneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri