Camion încărcat cu butelii de gaz, oprit cu focuri de armă în timp ce gonea pe contrasens în Barcelona

Data actualizării: Data publicării:
Santiago Train Crash Driver Attends Preliminary Court Hearing
Foto: Gulliver/Getty Images

Autorităţile spaniole au arestat un suspect, după ce au tras mai multe focuri de armă spre un camion încărcat cu butelii de gaz. De asemenea, suspectul conducea respectivul camion pe contrasens şi cu o viteză ridicată spre zona centrală a metropolei Barcelona.

Poliția Spaniolă
Foto: Gulliver/Getty IMages

ACTUALIZARE 15.00. Poliţia spaniolă l-a identificat pe cetăţeanul suedez care a furat un camion plin cu butelii, pe care l-a condus cu viteză, pe contrasens, spre centrul Barcelonei, drept Robin Berggren, în vârstă de 33 de ani. Suspectul este în curs de interogare.

Potrivit Primăriei din Barcelona, camioneta alba – care a avea numeroase butelii de gaz – a fost furată. Nu este clar deocamdată dacă a fost vorba de o tentativă de atac terorist sau doar de un jaf.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale a precizat că acest incident a avut loc în jurul orei locale 11.00 (12.00 ora României), potrivit News.ro.

De asemenea, un post de televiziune a explicat că suspectul a lovit mai multe maşini care circulau pe autostradă înainte să fie oprit de către poliţişti.

Un poliţist a tras un foc de armă prin luneta camionului şi a reuşit să-l determine pe şofer să oprească, deşi mai multe butelii de gaz au căzut din remorcă în timpul urmăririi. 

Cel puţin o persoană a fost rănită de o butelie cu gaz, care a căzut din remorcă.

La Vanguardia a scris că suspectul ar fi un cetăţean suedez şi a fost transportat la spital în urma incidentului, deşi nu a suferit răni grave.

De asemenea, poliţiştii locali cred că autovehiculul a fost furat cu puţin timp înainte de către suspect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri