Cât de periculoasă este E.coli: epidemia din Germania din 2011

Data publicării:
E.Coli GettyImages-115051151

Epidemia de E.coli a izbucnit în Germania, iar efectele s-au resimțit rapid în toată Europa. La momentul respectiv, în mai 2011, cea mai mare provocare pentru autorități era să descopere sursa acestei epidemii.

Inițial, suspiciunile s-au îndreptat asupra castraveților proveniți de la o fermă din Spania. Imediat populația a fost sfătuită să nu mai consume nu doar castraveți, ci și roșii și salată. Din această cauză fermierii din Spania înregistrau pierderi de sute de milioane de euro în fiecare săptămână.

Rusia a interzis în acel moment importurile de legume din Europa, pentru ca la un moment dat autoritățile să spună că nu se cunoaște care este de fapt sursa epidemiei.

O lună mai târziu, după alte teste, bănuielile se îndreptau către germenii de vegetale, cultivați într-o fermă locală din Germania. Apăreau tot felul de îmbolnăviri și în Franța, unde erau suspectați ca sursă tot germenii.

Peste alte câteva săptămâni, oamenii de știință dădeau vina pe semințele din care creșteau acești germeni, iar semințele veneau din Egipt. Această țară a negat toate acuzațiile.

Într-un final, după două luni de controverse, timp în care s-au înregistrat pierderi de 3.000 de miliarde de euro, oamenii de știință au spus că de fapt e posibil ca niciodată să nu se afle care a fost sursa zero a acestei epidemii.

Citiți și

Un copil a murit și 12 sunt infectați cu o bacterie periculoasă

Bebeluși cu infecții grave | Părinții refuză deshumarea copilului mort și acuză medicii de la Pitești că au pus diagnosticul greșit

Medici: 3 dintre copiii internaţi la Spitalul Marie Curie au rotavirus

Alexandru Rafila, despre copiii internaţi cu infecţii grave: Nu există o legătură între aceste cazuri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri