Ce au găsit poliţiştii francezi în ascunzătorile dezvăluite de ETA

Data actualizării: Data publicării:
ETA crop

Poliţia franceză a început să facă inventarul ascunzătorilor de arme cărora ETA le-a dezvăluit locul autorităţilor franceze cu scopul de a-şi onora angajamentul de a renunţa la lupta armată.

ETA crop

Într-un comunicat, procurorul francez a anunţat că cele opt locuri de pe lista organizaţiei separatiste basce se află în departamentul Pyrénées-Atlantique, potrivit Reuters, citat de News.ro.

”Serviciile de poliţie s-au dus la locurile indicate, unde au fost descoperite, în bidoane şi saci, zeci de arme de mână şi de umăr, mii de piese de muniţie, câteva sute de kilograme de explozivi şi produse care intră în compoziţia explozivilor, câteva sute de detonatoare şi (dispozitive de) întârziere”, anunţă serviciile procurorului.

”Inventarul exact al armelor, muniţiei, produselor şi obiectelor este în curs. Toate vor face obiectul unor expertize ale poliţiei tehnice şi ştiinţifice”.

”Elementele culese în cadrul acestei anchete, şi anume expertizele poliţiei tehnice şi ştiinţifice, au de asemenea vocaţia să fie comunicate, pentru a fi exploatate, autorităţilor judiciare spaniole, în cadrul unor dispozitive, ajutorului reciproc penal dintre cele două ţări”, precizează serviciul.

În vederea acestei operaţiuni, care a fost anunţată dinainte, procurorul Parisului anunţă că a deschis încă de marţi o anchetă preliminară ”cu privire la încălcări ale legislaţiei referitoare la armament în bandă organizată şi în legătură cu o întreprindere teroristă, infracţiuni la legislaţia cu privire la explozivi în bandă organizată şi în legătură cu o întreprindere teroristă şi asociere de răufăctori în legătură cu o întreprindere teroristă”.

Ancheta a fost încredinţată anchetatorilor din cadrul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare (DCPJ) şi Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri