Cea mai mare monedă de aur din lume a fost furată

Data publicării:
csm_4-7_Big_Maple_Leaf_Vs_a05e1541af

Cea mai mare monedă comemorativă de aur din lume, cântărind 100 de kilograme și având o valoare nominală de un milion de dolari (926.000 de euro), a fost furată de la Muzeul Bode din Berlin, a confirmat luni poliția germană potrivit Agerpres.

csm_4-7_Big_Maple_Leaf_Vs_a05e1541af

'Big Mapple leaf' este o monedă comemorativă cu un diametru de 53 de centimetri și o grosime de 3 centimetri.

Realizată în 2007 de Monetăria Regală din Canada într-o serie foarte limitată, „medalia” este din aur pur de 99,999 % și are imprimată pe una din fețe un profil al reginei Elisabeta a II-a, iar pe cealaltă față frunza de arțar a Canadei. 

Piesa a fost inclusă în cartea recordurilor Guinness în 2008, fiind considerată cea mai mare monedă de aur din lume.

Spectaculosul furt a avut loc luni dimineața la ora locală 03:30 (01:30 GMT), potrivit unei prime reconstituiri a faptelor.

Furtul a fost descoperit după ce a fost găsită o scară în apropierea liniei ferate din vecinătatea muzeului, fapt ce a dus la desfășurarea dispozitivului de poliție și la închiderea timp de două ore a trei linii de tren din apropiere.

Poliția încearcă să descopere cum au pătruns hoții în clădirea situată în Insula Muzeelor și aflată la doar o sută de metri distanță de locuința cancelarului german, Angela Merkel.

Muzeul Bode, celebru pentru sculpturile și „cabinetul său de medalii”, se află în în plin centrul Berlinului și este considerat Patrimoniu Mondial UNESCO din 1999.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri