Cehia. Gaze lacrimogene împotriva imigranților

Data publicării:
politie cehia

FOTO: commons. wikimedia.org

Incidentele s-au petrecut la Bela-pod-Bezdezem, în nord-vestul țării. O unitate specială a forțelor de ordine a trebuit să intervină din cauza intensității protestelor a aproximativ o sută de imigranți.

Acești imigranți pe cale de a fi expulzați spre țările de unde au intrat ilegal în spațiul Schengen sunt originari în special din Afganistan, Pakistan și din Irak, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliției. Ei încercau să fugă din centrul de la Bela-pod-Bezdezem și au provocat pagube materiale în interior.

După ce a lansat apeluri la calm în engleză și arabă, poliția a recurs la diferite mijloace, „la cătușe și gaze lacrimogene”, a mai spus reprezentanta Poliției.

Numai în cursul zilei de vineri, poliția pentru străini a reținut circa 120 de imigranți clandestini pe teritoriul Republicii Cehe.

Imigranții de la Bela-pod-Bezdezem „poate au văzut la televizor ce se întâmplă la Calais” (Franța), a declarat pentru canalul CT ministrul ceh de interne, Milan Chovanec. „Trebuie să respecte legile Republicii Cehe”, a subliniat ministrul. În opinia sa, protestatarii vor să ajungă în Germania.

Potrivit unui sondaj dat publicității vineri de institutul Sanep, 70,8% dintre cehi sunt reticenți față de primirea imigranților originari din Africa și Orientul Mijlociu.

Republica Cehă, membră a UE din 2004, și-a luat angajamentul să ofere găzduire pe teritoriul său unui număr de 1.500 de refugiați până în 2017, reamintește AFP, citată de Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri