Cei cinci acuzaţi în cazul asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia, declaraţi vinovaţi

Data publicării:
polittt

Anna Politkovskaia / Foto: wikipedia

Doi dintre trei fraţi ceceni judecaţi marţi, Djabrail şi Ibraghim Mahmudov, au fost găsiţi vinovaţi de organizarea unui atentat împotriva jurnalistei, iar al treilea frate, Rustam, - de comiterea acestuia.

Unchiul celor trei bărbaţi, Lom-Ali Gaitukaiev, şi fostul poliţist din Moscova Serghei Hadjikurbanov au fost găsiţi vinovaţi de participare la pregătirea atentatului, scrie presa rusă, preluată de Mediafax.

Un fost locotenent-colonel al poliţiei din Moscova, Dmitri Pavliucenkov, a fost deja condamnat în 2012, pentru implicare în asasinat, la 11ani de închisoare.

Cel care a comandat asasinatul încă nu a fost identificat.

Anna Politkovskaia, ucisă la 7 octombrie 2006 în holul clădirii din Moscova în care locuia, a fost una dintre puţinele jurnaliste ruse care au denunţat abuzurile comise în timpul şi după războiul din Cecenia.

Asasinarea acestei jurnaliste, care lucra la ziarul independent Novaia Gazeta, foarte critic faţă de politica Kremlinului în Cecenia, a fost subiectul unor dezbateri aprinse în întreaga lume şi a provocat indignarea presei din străinătate.

Deliberările privind stabilirea sentinţelor pentru cei cinci bărbaţi vor începe miercuri, la ora 09.00 GMT (12.00, ora României).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri