Cel puțin 40 de imigranți găsiți morți pe o navă în Marea Mediterană

Data publicării:
arhiva

Imagine de arhivă

Nava transporta circa 300 de imigranți atunci când a fost găsită plutind în derivă în largul coastelor Libiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei italiene. Victimele au murit sufocate, a informat agenția de presă ANSA.

Oficialul italian a afirmat că operațiunea de salvare a fost condusă de nava Cigala Fulgosi care a salvat numeroase alte persoane.

Potrivit unui jurnalist de la canalul de televiziune RaiNews, care realiza un reportaj în centrul de coordonare a operațiunilor navale, operațiunea de salvare a imigranților a început în jurul orei 07:00 dimineața (05:00 GMT).

Un elicopter al Marinei reperat o ambarcațiune în dificultate în largul coastelor libiene, la sud de insula italiană Lampedusa.

Potrivit RaiNews, nava era „supraîncărcată și a început să se scufunde”.

Conform numeroaselor mărturii ale supraviețuitorilor acestor călătorii foarte periculoase între Libia și Italia, călăuzele au obiceiul de a-i închide în cală pe imigranții care au plătit cel mai puțin pentru a traversa Mediterana.

Prinși în acest spațiu restrâns, imigranții riscă să moară asfixiați sau sufocați de vaporii de combustibil, sau înecați în cazul în care barca se răstoarnă și se scufundă pentru că nu mai au timp să iasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri