Ceremonii. 70 de ani de la capitularea Japoniei și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Data publicării:
GettyImages-484112836

Slujba de comemorare a celor care au murit în timpul luptelor date în cel de-al Doilea Război Mondial a avut loc în biserica Saint Martin-in-the-Fields, aflată în inima Londrei. Alături de Suverană, de prinţul consort Filip şi înalţi oficiali britanici, zeci de veterani au asistat la slujbă.

David Cameron, premierul Marii Britanii: „Este important să ne amintim această aniversare, pentru că mii de oameni au murit, mii de oameni au suferit răni groaznice şi au fost torturaţi în timpul conflictului. Este corect să le mulţumim, să recunoaştem că au suferit pentru libertatea noastră.”

Ceremoniile s-au mutat apoi în apropiere de palatul Buckingham, unde a avut loc o paradă militară la care au fost prezenţi prinţul Charles şi soţia sa Camilla. Alături de ei a venit şi premierul David Cameron. Atât şeful executivului cat si moştenitorul tronului, au depus coroane de flori.

Mai multe avioane, noi dar şi din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au survolat zona.

Ceremoniile dedicate marcării a 70 de ani de la capitularea Japoniei şi sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial s-au încheiat cu o paradă a veteranilor pe străzile din Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri