Cinci români răniți la Londra. Martorii spun că au fost loviți intenționat cu mașina. Reacția MAE

Data actualizării: Data publicării:
Car Being Chased By Police Ploughs Into Pedestrians In South London
Foto: Guliver/GettyImages

Cinci persoane au fost rănite duminică dimineaţă, inclusiv un tânăr care este în stare critică, după ce o maşină a intrat într-un grup de oameni din cartierul Bellingham, situat în sud-estul metropolei Londra. Acum, martorii declară că răniţii ar fi angajaţii români ai unei spălătorii de maşini din apropiere, iar imaginile de la locul accidentului surprind mai multe obiecte de curăţare împrăştiate pe trotuar, relatează Daily Mail.

Car Being Chased By Police Ploughs Into Pedestrians In South London
Foto: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 24:00 Unul dintre răniţi, un tânăr în vârstă de 25 de ani, e în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea român a fost externat, după ce a primit îngrijiri medicale. Martorii spun că maşina a ieşit de pe carosabil şi a intrat în plin în oamenii aflaţi în faţa unei spălătorii. Şoferul a fost reţinut de poliţie şi dus mai întâi la spital, pentru că avea o leziune craniană. Ministerul român de Externe ţine legătura cu familiile victimelor şi cu autorităţile britanice, care încearcă acum să stabilească exact cauzele incidentului.

Ministerul de Externe a transmis un nou comunicat:

„Potrivit informațiilor oficiale transmise, până în prezent, de autorităţile locale britanice, o persoană de cetăţenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King’s College London. Un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la spitalul la care au fost internate victimele incidentului, pentru a oferi asistență cetăţeanului român rănit, precum şi pentru a verifica dacă şi alţi cetăţeni români au fost implicaţi în accident.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român. Misiunea diplomatică rămâne în legătură cu autorităţile locale și cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi”.

ACTUALIZARE. Reacția Ministerului de Externe: „Ambasada României la Londra are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 26 februarie 2017, în care o maşină a intrat într-o mulţime de pietoni, în Bellingham, Londra.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia victimelor şi cauzele producerii accidentului.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de acest incident.

Ambasada României la Londra monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.”


 

De asemenea, unii martori susţin că şoferul ar fi intrat intenţionat în pietoni, deşi aceste informaţii nu au fost confirmate de autorităţile britanice.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8:20 (10:20 ora României), atunci când maşina a părăsit carosabilul în apropiere de staţia de autobuz Cartford şi s-a izbit în oamenii adunaţi în faţa unei spălătorii de maşini din Bellingham.

Martorii susţin că unul dintre răniţi l-a fugărit inclusiv pe stradă pe şofer, deşi avea faţa acoperită cu sânge.

Ulterior, poliţiştii au intervenit şi l-au arestat pe şoferul care a provocat accidentul rutier.

Printre răniţi se numără un tânăr în vârstă de 25 de ani, iar starea acestuia este critică.

Alte două persoane au fost grav rănite, dar sunt într-o stare stabilă, fiind vorba de o femeie de 35 de ani şi un bărbat de 25 de ani.

De asemenea, alţi doi bărbaţi în vârstă de 36 de ani şi, respectiv, 46 de ani au fost răniţi în accident, dar sunt internaţi în stare stabilă.

Autorităţile l-au transportat şi pe şofer la spital, întrucât prezenta o leziune craniană.

„Am văzut cum maşina s-a întors în intersecţie şi apoi a apăsat acceleraţia până în podea, a lovit un stâlp şi cele cinci persoane înainte de a se izbi într-un zid. Intenţiona să-i lovească”, a declarat Colin Liddell.

Localnica Minasu Towolawi susţine că persoanele rănite ar fi angajaţii români de la o spălătorie din Bellingham.

„Credem că sunt românii care locuiau în spălătoria de maşini, îi vedem întotdeauna în Costcutter. Cred că şoferul i-a lovit în mod intenţionat, românii sunt întotdeauna aici, spălătoria funcţiona atunci când s-a întâmplat totul”, a precizat Towolawi.

Însă, poliţia metropolitană a explicat că nu există niciun indiciu care să demostreze că este vorba de un incident terorist.

De asemenea, autorităţile nu au comentat cu privire la naţionalitatea persoanelor rănite în accident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri