Cinci suspecți de terorism, arestați în Germania. În Franța, ancheta merge greu

Data publicării:
politie franta getty

În Arondismentul 18 din Paris a fost descoperită o maşină abandonată, despre care se crede că ar fi fost folosită de atentatori vineri seară. În zonă s-a făcut un perimetru de securitate, iar automobilul, un Clio negru, a fost verificat de genişti. Surse din poliţia franceză, citate de France Presse, au declarat că maşina a fost văzută pe autostrada A1, care străbate Franţa de la Paris la Lille, în nord. Pentru anchetatori, acest indiciu poate confirma faptul că atacurile ar fi fost pregătite în Belgia.

Martor ocular: „Mi-a atras atenţia că avea plăcuţă de înmatriculare de Belgia. Şi era oprită chiar pe trecerea de pietoni, unde staţionarea este interzisă. O zi, două zile, era suspect. Azi-dimineaţă au venit să o ia”.

Surse din poliţia franceză mai spun că maşina a fost închiriată de Salah Abdeslam, principalul autor al atacurilor de la Paris, cel care a reuşit să fugă şi pe numele căruia este emis un mandat internaţional de arestare.

Presa franceză a prezentat şi imagini cu o cameră de hotel din Paris, în care atentatorii şi-au pregătit centurile de explozibili. Între timp, ministerul de interne a anunţat că s-au efectuat noi percheziţii, în mai multe oraşe din Franţa, inclusiv în regiunea pariziană, percheziţii în care au fost confiscate mai multe telefoane mobile şi calculatoare.

Bernard Cazeneuve, ministrul fracez de Interne: „Se fac percheziţii. Sunt reţinute persoane la domiciliu”.

La Lyon, un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi, cu suspiciunea de trafic de arme şi stupefiante şi susţinere a unor mişcări radicale. Au fost prinşi după ce în oraş s-a găsit un adevărat arsenal de război. Le Monde scrie că anchetatorii francezi au identificat vocea unui jihadist francez pe înregistrarea video prin care gruparea Statul islamic a revendicat atacurile de la Paris. Este vorba despre un bărbat de 36 de ani din Toulouse.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri