Cinci ucraineni tratați în România s-au întors acasă. Ei sunt hotărâți să stea pe Maidan până în 25 mai

Data publicării:
protestatar ucrainean

Cei cinci ucraineni au fost aduşi la spitale din România pe 1 martie. Răniţi grav în timpul protestelor de la Kiev, ei au fost trataţi de medicii de la noi.

„Sunt echilibrați hemodinamic şi o să-i predăm părţii ucrainiene, n-au fost incidente. Cât de cât ne-am înţeles, am avut un translator la care am apelat când am avut nevoie şi ne-am înţeles”, a spus dr. Cristian Mihăilescu, rezident SMURD.

„Intervenţia chirurgicală a fost atât de bună, încât mă simt mai bine acum”, a spus unul dintre pacienți.

„Știu că este starea lor îmbunătățită la ora actuală și sigur că medicii dumneavoastră au dat voie să se întoarcă acasă. Pot merge, numai o persoană a avut o intervenție chirurgicală pe picior, dar poate să meargă”, a declarat consulul Ucrainei în România, Vasyl Boiechko.

Cei cinci au fost la un pas de moarte pentru ţara lor, răniţi de gloanţe şi petarde. Dar nimic nu îi mai sperie, cu toţii vor să se întoarcă pe Euromaidan.

„În prima fază m-a rănit un glonţ, apoi m-a lovit o grenadă. Eram pe stadionul echipei Dinamo din Kiev, era amplasat un ecran foarte mare, acolo am fost rănit”, a spus un protestatar.

„Acum că mă întorc în Ucraina eu merg la Maidan şi stăm până la 25 mai”, a spus un alt manifestant tratat în România.

11 ucraineni răniţi au fost aduşi de la Kiev pentru tratamente în România, iar 10 dintre ei au fost externaţi. La Spitalul Municipal din Capitală mai rămâne un pacient care va putea pleca acasă în aproximativ două săptămâni, au precizat medicii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri