Cine este soţul noului premier al Marii Britanii

Data publicării:
may

Foto: Gulliver/GettyImages

Cei doi s-au cunoscut la un bal organizat de Asociaţia Conservatoare, în timp ce studiau la universitatea Oxford, în 1976. Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto a fost cea care le-a făcut cunoştinţă.

Philip May, în vârstă de 59 de ani în prezent, şi-a început cariera ca fund manager al companiei de brokeraj Zoete & Bevan din City în aceeaşi perioadă în care soţia sa intra în politică. Ulterior, el a lucrat la Prudential Portfolio Managers.

În prezent este relationship manager la Capital Group.

Soţii May au locuit în Sonning-on-Thames, o localitate de lux din Berkshire, unde şi-au cumpărat casă şi soţii Clooney.  

Ei sunt cunoscuţi ca o familie retrasă, căreia nu îi place lumina reflectoarelor şi care iubeşte cricketul.

Într-o apariţie la emisiunea Desert Island Discs, Theresa May l-a descris pe soţul ei drept „stânca” sa.

Întrebat la un moment dat dacă soţia sa ar fi un premier bun, Philip May a răspuns: „Ar fi excelentă. Este întotdeauna calmă”.

Analiştii au comparat-o pe Theresa May cu ultimul premier-femeie a Marii Britanii, Margaret Thatcher, ceea ce a dus automat şi la comparaţii între Philip May şi Denis Thatcher.

Şi Sir Denis Thatcher, un om de afaceri din sectorul petrolier care a murit în 2003, a preferat să păstreze distanţa de atenţia publică şi de lumea politică.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul soţilor altor politiciene de top de pe scena globală, precum Joachim Sauer, un chimist de succes, soţul cancelarului german Angela Merkel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri