Cine sunt românii care au evadat ca-n filme dintr-o închisoare din Italia

Data actualizării: Data publicării:
hoti romani italia

Evadare ca-n filme în Italia. Protagonişti sunt trei hoţi români, condamnaţi pentru jafuri în magazine şi furturi de maşini. Cei trei deţinuţi sunt daţi în urmărire generală, dar nu sunt singurii, pentru că poliţiştii spun că au avut complici din afara închisorii. Evadaţii făceau parte dintr-o bandă foarte bine organizată şi ar fi trebuit să stea după gratii până anul viitor. Unul dintre ei este chiar şeful bandei, de unde şi ipoteza carabinierilor privind o acţiune la comandă.

 

 

Evadarea care a pus pe jar poliţia italiană a avut loc la Florenţa. La adăpostul întunericului, cei trei infractori români au făcut o gaură în zidul celulei, au coborât în curte cu frânghii făcute din cearceafuri şi au escaladat zidul penitenciarului, înainte să-şi dea seama gardienii ce se întâmplă.

Presa italiană scrie că afară erau aşteptaţi de complici cu o maşină. Fuga infractorilor a fost posibilă din cauza securităţii slabe a închisorii, după cum spune chiar sindicatul politiştilor din penitenciare, într-un comunicat. Oamenii legii susţin că au atras atenţia de mai bine de un an că porţiunea din zid pe unde au evadat românii nu era supravegheată, dar nimeni nu a luat măsuri.

Pe de altă parte, este evident că planul a fost foarte bine pus la punct, dar asta nu e tocmai o surpriză. Evadaţii fac parte dintr-o bandă de 25 de hoţi care le dau bătăi de cap italienilor de mai bine de un an.

Această operaţiune s-a desfăşurat timp de aproximativ un an. Am acţionat în toată regiunea Toscana, dar şi în Emilia-Romagna, unde au fost controlate persoane suspecte de jafuri în zona oraşelor Modena şi Parma”, spune Marco Rosi, comandanul carabinierilor din Lucca.

La operaţiunea care a dus la arestarea românilor au participat peste 100 de polițiști cu câini special dresați, sprijiniți de un elicopter. Potrivit carabinierilor, banda de hoți români avea la activ cel putin 30 de jafuri și acționa numai pe baza unor planuri bine puse la punct.

O bandă de români specializaţi în spargeri la supermarketuri, dar şi în furturi de autovehicule, furgonete de mărci scumpe, pe care le vindeau în afara Italiei”, spune Marco Rosi, comandanul carabinierilor din Lucca.

Hoţii români aveau totuşi un punct slab - nu se fereau de camerele de supreaveghere. A fost de ajuns ca unii dintre ei să ajungă la poliţie pentru că au încercat să fure nişte biciclete. Ei au fost indentificaţi cu ajutorul programelor de recunoaştere facială şi după un an, jumătate din bandă a ajuns după gratii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri