Concurs de insulte la adresa lui Recep Tayyip Erdogan

Data publicării:
ERDOGAN

 

Concursul mai puțin obișnuit lansat de revista britanică vine după ce Germania a acceptat cererea Turciei de începere a urmăririi penale împotriva comediantului Jan Boehmermann, autorul 'poemului' satiric la adresa lui Recep Tayyip Erdogan.

Anunțând concursul, cronicarul Douglas Murray a scris că „faptul că un asemenea proces este avut în vedere demonstrează că Germania devine mai mult decât o provincie a Turciei.”

Sunt un cetățean britanic liber. În onoarea acestui fapt mi-am petrecut weekendul scriind versuri ofensive la adresa domnului Erdogan. Așa că îi invit pe toți cititorii să mi se alăture într-o mare competiție de versuri la adresa lui”, a adăugat jurnalistul.

Cererea Ankarei a provocat o adevărată dilemă politică pentru Angela Merkel, care a susținut acordul Uniunii Europene cu Turcia cu privire la reducerea afluxului de migranți.

„Au existat opinii diferite între partenerii de coaliție - conservatorii și social-democrații. Rezultatul este acela că guvernul german va da autorizația în cazul actual”, a spus Angela Merkel. Pe de altă parte, ministrul german de interne, Heiko Maas, a declarat că instanța va decide dacă poemul reprezintă satiră sau defăimare a unui lider străin.

Jan Boehmermann a recitat o poezie cu referințe sexuale la adresa lui Erdogan, la televiziunea ZDF. El se află acum sub protecția poliției.

Erdogan este cunoscut pentru intoleranța sa la critici. Procurorii turci au deschis deja 2.000 de cazuri contra unor persoane care l-au insultat pe președinte după ce acesta și-a preluat mandatul, în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri