Copil de opt ani, audiat de poliţie pentru că a refuzat să ţină un moment de reculegere după atacul de la Charlie Hebdo

Data publicării:
franta paris atac terorist mediafax 2 3

Copilul a refuzat să păstreze un moment de reculegere şi să participe la un careu de solidaritate în şcoala sa, organizat la o zi după atacurile de la Charlie Hebdo, soldate cu 12 morţi la 7 ianuarie, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei, Marcel Authier.

Potrivit profesorului său, el a făcut afirmaţii de "solidaritate" cu cei doi fraţi jihadişti care au atacat săptămânalul satiric francez. "În contextul actual, directorul şcolii a decis să semnaleze poliţiei ceea ce s-a întâmplat", a precizat comisarul Authier, subliniind că nu este vorba despre nicio plângere.

"I-am convocat pe copil şi pe tatăl lui pentru a încerca să înţelegem cum un băiat în vârstă de opt ani poate fi determinat să facă afirmaţii atât de radicale", a explicat Authier.

Copilul a fost audiat timp de 30 de minute, după care a fost audiat tatăl lui, responsabil din punct de vedere civil.

"În mod vizibil, copilul nu înţelege ce a spus", potrivit comisarului.

Asociaţia împotriva islamofobiei în Franţa a denunţat modul în care a fost gestionat cazul.

"Tatăl şi fiul sunt profund şocaţi de un astfel de tratament care ilustrează isteria colectivă în care a plonjat Franţa de la începutul lui ianuarie", a comentat această asociaţie într-un comunicat.

Circa 200 de incidente legate de minutul de reculegere din 8 ianuarie au fost raportate în instituţiile şcolare din Franţa, dintre care circa 40 au fost semnalate poliţiei şi justiţiei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri