Trupul găsit în largul coastelor daneze a fost identificat ca fiind al unei jurnaliste suedeze

Data actualizării: Data publicării:
78433282

Un trunchi fără cap şi membre găsit în largul coastelor daneze a fost identificat ca fiind al jurnalistei suedeze Kim Wall, a anunţat miercuri poliţia daneză, relatează BBC News.

 

”ADN-urile trunchiului şi al lui Kim Wall se potrivesc”, a anunţat Poliţia din Copenhaga într-un mesaj postat pe Twitter, citat de News.ro.

Wall a fost văzută ultima oară pe 10 august, plecând într-o călătorie pe un submarin împreună cu inventatorul Peter Madsen.

Submarinul s-a scufundat la câteva ore după ce a început căutarea lui Wall, iar Madsen a fost acuzat de omor prin neglijenţă.

El a declarat iniţial că a lăsat-o în siguranţă în apropiere de Copenhaga, însă a spus, ulterior, că a jurnalista a murit într-un accident şi că ”înmormântat-o” în mare.

Poliţia din Copenhaga urma să ofere detalii miercuri, într-o conferinţă de presă. Trunchiul a fost găsit luni. Membrele şi capul au fost tăiate în mod voit, a anunţat poliţia.

Wall, în vârstă de 30 de ani, a fost dată dispărută de prietenul ei, după ce tânăra nu s-a mai întors din călătoria cu submarinul de pe 10 august.

Această jurnalistă independentă voia să scrie un material despre Madsen şi submarinul său, Nautilus. Submarinul, dat dispărut, a fost localizat pe 11 august, iar Madsen a fost salvat înainte ca submersibilul să se scufunde.

Poliţia daneză crede că vasul, de aproximativ 40 de tone, a fost scufundat în mod voit de către Madsen, care a fost arestat. El respinge orice faptă reprobabilă.

CITIȚI ȘI: Cine a fost Kim Wall, jurnalista „excepțională” ucisă în Danemarca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri