Cutremur în Italia | Detalii de la trimisul special Digi24

Data actualizării: Data publicării:
Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 38
ACCUMOLI, ITALY - AUGUST 24: Rescue workers retrieve a dead body in a damaged building on August 24, 2016 in Accumoli, Italy. Central Italy was struck by a powerful, 6.2-magnitude earthquake in the early hours, which has killed at least three people and devastated dozens of mountain villages. Numerous buildings had collapsed in communities close to the epicenter of the quake near the town of Norcia in the region of Umbria, witnesses told Italian media, with an increase in the death toll highly likely (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Spre localităţile distruse de cutremur se îndreaptă şi corespondentul Digi24, Adrian Cojocaru. Se ajunge acolo cu mare greutate deoarece foarte multe drumuri au fost distruse, odată cu casele. Pe şoselele rămase în stare bună, autorităţile au instituit restricţii de circulaţie, pentru a permite echipelor de intervenţie să se mişte cât mai repede.

Actualizare 20:00. Doar 7 dintre cei 70 de turişti cazaţi în hotelul din Amatrice au fost găsiţi. Sunt toţi morţi. Zona este una turistică şi, mai mult, la sfârşitul acestei săptămâni acolo urma să se desfăşoare un foarte cunoscut festival al pastelor şi specialităţilor culinare italiene. Spre Norcia, Amatrice, Pescara del Torno şi celelalte localităţi afectate de seism se îndreaptă convoaie de maşini ale Protecţiei Civile care duc acolo, în principal, apă. Sunt urmate de maşini ale voluntarilor, transmite Adrian Cojocaru.

Actualizare 19:00. Norcia, oraşul în care a ajuns echipa Digi24, este la limita zonei de munte în care se găsesc micile localităţi distruse de cutremului de miercuri. De aici, aproape că nu se mai poate merge cu maşinile spre Amatrice sau Pescara del Tronto. Sunt sate de munte în care accesul era dificil şi în condiţii normale. Acum, drumurile sunt distruse, bucăţi din noua autostradă construită în zonă s-au rupt şi un pod s-a prăbuşit. Alături de echipa Digi24 - Adrian Cojocaru, Cristi Petrescu şi Gabi Butnariu – se află şi Sergiu Balaban, jurnalist român stabilit în Italia.

Actualizare 18:00. La operaţiunile de salvare din Italia iau parte 5.400 de pompieri, poliţişti, angajaţi ai protecţiei civile şi funcţionari ai primăriilor din localităţile afectate, anunţă autorităţile. Acestora li s-au alătura foarte mulţi voluntari. Sunt agricultori care au venit cu tractoarele, ca să ajute la îndepărtarea bucăţilor de clădiri căzute şi alţii care i-au luat la ei acasă pe sinistraţi. În acelaşi timp, accesul echipelor de jurnalişti în Amatricia a fost limitat, transmite trimisul special Digi24 Adrian Cojocaru. Autorităţile au explicat că zarva creată de sutele de jurnalişti îi împiedică pe salvatori să audă strigătele supravieţuitorilor prinşi sub dărâmături.

Cel puţin 241 de morţi, dintre care cinci români. Acesta este cel mai recent bilanţ comunicat de autorităţile italiene după cutremurul care a distrus localităţi întregi din centrul Italiei. Alte sute de oameni sunt răniţi, unii dintre ei grav. Zona este în continuare zguduită de replici ale seismului. Una dintre acestea, cu magnitudinea de 4,3, a fost filmată la Amatrice în timpul operaţiunilor de salvare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri