Cutremurul din Italia. Ministrul pentru Diaspora merge la Rieti

Data publicării:
Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 37
Foto: Guliver / GettyImages
Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 37
Foto: Guliver / GettyImages

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se va afla duminică la Rieti, unde va participa la ceremonia religioasă oficiată pentru victimele seismului din Italia, anunţă MAE, citat de News.ro.

De altfel, Biserica Ortodoxă Română din Rieti a anunţat pe pagina de Facebook că duminică va avea loc o slujbă în memoria victimelor cutremurului, la care va asista şi ambasadorul României în Italia.

Imediat după terminarea Sfintei Liturghii vom merge să vizităm pe cei răniţi la spitalul din Rieti, iar apoi vom pleca la Amatrice. Având în vedere că duminica de mâine va fi una speciala, de rugăciune pentru victimele cutremurului, vă îndemn să veniţi cu toţii, a ne ruga împreună, pentru sufletele celor adormiţi şi pentru întărirea şi mângâierea celor care au pierdut pe cei dragi sau care şi-au pierdut toată agoniseala de până acum”, se mai arată în mesajul de pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, sâmbătă, că a fost confirmată moartea altor doi cetăţeni români în cutremurul ce a afectat provincia italiană Rieti, numărul românilor morţi ajungând la zece, iar al celor dispăruţi fiind de 16.

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că situaţia din Italia este mai tragică decât s-a anunţat oficial, că numărul românilor morţi a ajuns deja la 12 şi că acesta va creşte. El spune că România ar trebui să declare zi de doliu naţional, iar unul dintre primii oameni în stat ar trebui să meargă la locul tragediei, pentru că românii de acolo se simt abandonaţi.

Bilanţul general al seismului a ajuns la 291 de victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri