Klaus Iohannis, condoleanțe pentru familiile victimelor seismului din Italia

Data actualizării: Data publicării:
1469530917original_declaratie_de_presa_26_iulie_2016_1
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiilor românilor care și-au pierdut viața în urma seismului care a avut loc în Italia. Președintele precizează că urmărește atât cu starea de sănătate a celor răniți, cât și cu eforturile de căutare a celor dispăruți.

1469530917original_declaratie_de_presa_26_iulie_2016_1
Foto: presidency.ro

Cu profund regret am aflat de vestea decesului cetățenilor români, în urma cutremurului care a avut loc miercuri în Italia. Transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor și celor apropiați. În aceste momente grele, sunt cu gândul la toți cei afectați de această cumplită tragedie. Durerea morții cuiva drag nu poate fi alinată cu nimic. Sunt la curent atât cu starea de sănătate a celorlalți cetățeni români răniți, cât și cu eforturile de căutare a celor care sunt, în acest moment, încă dispăruți”, se arată într-un mesaj scris astăzi pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat la Ministerului Afacerilor Externe, cinci cetățeni români și-au pierdut viața în urma seismului cu magnitudinea 6 din Italia, din noaptea de marți spre miercuri. Alți patru români sunt răniți, iar 11 sunt în continuare dați dispăruți de către familii, iar căutările fiind în derulare.

Bilanțul total al deceselor a crescut joi după-amiază la 250 de morți. Alte 264 de persoane se află rănite în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri