Patru cutremure puternice într-o oră, în Italia

Data actualizării: Data publicării:
cutremur

Patru seisme puternice cu magnitudinea peste 5 au fost resimțite miercuri, 18 ianuarie, în centrul Italiei.

cutremur

Actualizare 15:50. Încă un cutremur puternic a avut loc astăzi în Italia, al patrulea. Seismul a avut magnitudinea 5,2 și s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 14:33 (15:33 ora României).


Primul cutremur a avut loc la ora 10:25 (11:25 ora României), în centrul Italiei, și a fost resimțit în Roma, Florența, Napoli și Lazio, informează la Repubblica.

Seismul a a avut magnitudinea de 5,3, la o adâncime de 9 kilometri.

Presa italiană precizează că acest seism a fost urmat de alte patru mai mari de 3,2.

Apoi, la ora 11:14, un al doilea seism puternic cu magnitudinea 5,7 a fost resimțit în aceași zonă.

La ora 11:25, un nou cutremur a fost resimțit, și a avut magnitudinea 5,5.

Nu există informaţii privind eventuale pagube sau victime, iar metroul din capitala Italiei a fost evacuat preventiv.

Regiunea Amatrice din centrul Italiei a fost lovită anul trecut de trei cutremur puternice. 300 de oameni și-au pierdut viața, iar pagubele au fost uriașe.

Româna în Italia: „Aici ninge de 2-3 zile, vântul e foarte puternic, bate și cu 140 km la oră în unele locuri”

Sergiu Balaban, român stabilit în Italia, a spus la Digi24 că din două în două luni, în peninsulă, are loc un seism mai mare de 5.

Potrivit acestuia, primul cutremur a durat 14 secunde. „A urmat o replică la o jumătate de oră, de 5,7 cea mai puternică și lungă, și acum în urma cu 20 de minute a avut loc o altă replică”, a spus el.

Au închis metroul în Roma și stațiile benzinăriile de pe autostrada 24, aici în Rieti au fost evacuate niște scoli. Zona Amatrice e înzăpezită, primarii spuneau că încă se chinuie să spargă zidul de zăpadă care face ca localitățile să rămână rupte de lume, unele sunt fără electricitate”, a mai povestit Sergiu Balaban.

El a relatat cazul unui primar care a spus la televiziunile din Italia că locuințele ar putea fi afectate de greutate zăpezii, iar acum și de cutremur și s-ar putea prăbuși.

Aici ninge de 2-3 zile, vântul e foarte puternic, bate și cu 140 km la oră în unele locuri”, a precizat el.

Am prieteni români care locuiau în blocuri crăpate de cutremurele din august, dar care locuiesc tot acolo că n-au unde. Eu mai rămân în Italia, casa în care locuiesc stă destul de bine orașul e unul mic, a fost reconstruit, eu pot sta liniștit”, a mai spus Sergiu Balaban.

Am prieteni care lucrează în construcții, care îmi spuneau că, la Roma, la un cutremur puternic ar pica toată, pentru că casele de acolo sunt renovate de mântuială cu foarte puțini bani, de firme fantomă”, a spus românul stabilit în Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri