David Cameron: Afacerile în paradisuri fiscale sunt obişnuite

Data publicării:
cameron fb 1

  

David Cameron, premierul Marii Britanii: „Au fost făcute afirmaţii extrem de dureroase şi pline de falsitate împotriva tatălui meu şi, în cazul în care Curtea îmi va permite, aş dori să pun lucrurile la punct. Fondul de investiţii al tatălui meu a fost înregistrat în străinătate încă de la început, pentru că urma să tranzacţioneze mai ales cu titluri de acţiuni în dolari. Chiar şi la o căutare rapidă se poate vedea că BBC, grupul media Mirror, publicaţia The Guardian au astfel de investiţii în străinătate. Nu spun acest lucru pentru a critica ceea ce fac, ci pentru a arăta că este o practică cu totul obişnuită, al cărei scop nu este acela de a evita plata taxelor. Accept toate criticile făcute pentru că nu am răspuns acestor chestiuni mai repede săptămâna trecută, dar, aşa cum am spus, m-a deranjat modul în care amintirea tatălui meu a fost murdărită. Ştiu că a fost un om extrem de muncitor şi un tată minunat şi sunt mândru de tot ceea ce a făcut pentru a construi o afacere şi pentru a-şi întreţine familia”.

Discursul premierului nu l-a convins pe principalul său adversar politic. Liderul laburist Jeremy Corbyn, care a înregistrat o creştere a popularităţii după ce în scandalul PanamaPapers a apărut numele lui David Cameron şi al tatălui acestuia, Ian Cameron, spune că şeful guvernului britanic nu a oferit o explicaţie care să-l mulţumească.

„Discursul premierului dă dovadă că acesta este un expert în arta disimulării. Prim-ministrul a declarat că evitarea taxelor este imorală, dar în mod evident a eşuat în a oferi o explicaţie lămuritoare a propriei implicări în paradisurile fiscale până în această săptămână sau în a acţiona cu hotărâre pentru a curăţa sistemul, în vreme ce a blocat eforturi mai mari de a face acest lucru”, a spus Jeremy Corbyn.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri