David Cameron vrea să reformeze UE. Angela Merkel: „Este și în interesul Germaniei să se facă unele schimbări”

Data publicării:
cameron si merkel - getty 1

Marea Britanie vrea să rămână în Uniunea Europeană, spune premierul David Cameron, aflat în turneu prin Europa pentru a-şi susţine proiectul de reformare a spaţiului comunitar. David Cameron nu exclude posibilitatea ieşirii Marii Britanii din UE, dacă propunerile sale nu vor fi acceptate. Avertismentul a fost repetat la Berlin, la conferinţa de presă susţinută alături de cancelarul german Angela Merkel.

„Uniunii Europene îi este mai bine cu Marea Britanie ca membru şi cred că interesul naţional al Regatului este cel mai bine slujit prin rămânerea în cadrul Uniunii Europene, însă pe baza unui acord renegociat. Întotdeauna am spus că, dacă nu voi reuşi să obţin niciuna dintre aceste cereri, atunci nu exclud nicio altă opţiune şi am vorbit serios”, a declarat, la Berlin, David Cameron.

Angela Merkel este dispusă la dialog pe această temă și se gândește că însăși Germania ar putea obține avantaje de pe urma unei reforme:

„Voi intra în aceste discuţii în mod constructiv. Împreună cu colegii mei - şi am vorbit cu preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, după ce David Cameron a discutat cu el - am sentimentul că vom face faţă acestui test şi vom începe lucrul. Poate că există cazuri în care este şi în interesul Germaniei să se facă unele schimbări specifice”, a spus Angela Merkel.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri