De ce dispar de pe Facebook multe dintre postările ucrainenilor. Explicațiile lui Mark Zuckerberg

Data publicării:
mark-zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a început sesiunea periodică de dialog cu utilizatorii cu răspunsul la problema ridicată de ucraineni. Peste 40.000 de utilizatori din Ucraina ai reţelei au considerat că Facebook a comis un abuz atunci când a decis să şteargă mai multe postări şi comentarii critice la adresa Rusiei.

Ucrainenii bănuiesc ca blocajul ar fi cauzat de adminstratori ai biroului zonal de la Moscova al Facebook. Fondatorul reţelei sociale le-a răspuns ucrainenilor ca nu e vorba despre o conspiraţie, ci doar de politica Facebook.

Noi nu permitem utilizatorilor să posteze pe Facebook conţinut care îndeamnă la ură faţă de un grup etnic sau incită la violenţă faţă de un astfel de grup”, a spus Mark Zuckerberg.

Revolta virtuală a ucrainenilor de pe Facebook a fost susţinută chiar de preşedintele Petro Poroşenko, care i-a cerut lui Mark Zuckerberg să asigure mesajelor o platformă deschisă de comunicare.

Petro Poroşenko a mai cerut şi deschiderea unui birou Facebook la Kiev pentru a se evita intervenţii ruseşti impotriva libertăţii de exprimare ucrainene.

Fondatorul Facebook a răspuns că nu exclude deschiderea unor astfel de baze ale reţelei în Europa de Est.

Conform ziarului Ukraine Today, în ultimul an, numărul utilizatorilor ucrainieni de Facebook a crescut cu 25%, ajungând la patru milioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri