Detaliile ascunse din portretul oficial al lui Macron. Ce spune limbajul non-verbal al președintelui francez

Data publicării:
emmanuel macron

Portretul oficial al noul președinte francez Emmanuel Macron a fost făcut public, iar în spatele imaginii se află mai multe simboluri non-verbale, remarcă Financial Times.

Fotografia a fost făcută de Soazig de la Moissonnière, un fotograf breton, care a lucrat și la imaginea din campanie a lui Macron. Portretul președintelui francez a fost meticulos gândit, pentru a transmite câteva mesaje subtile, dar importante. De la postura lui Macron, până la obiectele prezente pe biroul său, nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.

Portretul președintelui este o tradiție în Franța, unde fiecare lider își alege singur locul unde vrea să facă fotografia, în funcție de mesajul pe care își dorește să îl transmită. Au existat însă și eșecuri răsunătoare: fostul președinte Fracois Hollande a fost fotografiat într-un colț al grădinii Palatului Elysee, iar imaginea a fost subiectul multor ironii la adresa lui Hollande.

În schimb, Macron pare să fi acordat infinit mai multă atenție portretului său oficial. Președintele francez a fost imortalizat în fața biroului său, cu mâinile bine sprijinite de masă, simbolizând faptul că este în deplin control. Expresia președintelui este una zâmbitoare, prietenoasă, care transmite încredere.

Pe biroul din spatele său tronează mai multe obiecte: două cărți deschise aparținând lui Charles de Gaulle și Stendhal, două telefoane iPhone, care indică aplecarea lui Macron spre tehnologie, Cocoșul francez, care arată latura patriotică a președintelui, și un ceas auriu. De asemenea, pe birou nu se află niciun act sau document, simbolizând faptul că Macron nu își pierde timpul cu birocrația.

Poate unul dintre cele mai importante detalii din imagine este prezența celor două steaguri ale Franței și Uniunii Europene, în spatele biroului. Acestea sunt dovezile clare că Macron este un președinte pro-european și își reafirmă susținerea față de UE.

Fereastra deschisă spre grădina Palatului Elysee simbolizează "un lider ca o gură de aer proaspăt", mai scrie Financial Times.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri